Dynamisch jongerenwerk
 

 WAT DYNAMISCH JONGERENWERK DOET MET JONGEREN!

Het Almeers jongerenwerk in het kort

 

Woon jij in Almere en ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, Welzijn in Almere er voor jou. In onze jongerencentra maar ook op straat bij jou in  de wijk vind je onze collega's. 

 

Je kunt bij ons terecht om je talenten te ontdekken, mee te denken, te chillen, te sporten maar vooral om jezelf te zijn! 

 

Kom langs of volg ons via de sociale media.

 

Laatste nieuws

Niña's Almere Buiten

Zie hier het aanstaande programma voor meiden van de leeftijd 10 t/m 13 jaar in de maanden september en oktober. Meld je aan voor een van de activiteiten en maak kennis met nieuwe leeftijdgenootjes!

 

ZomerFun in Stedenwijk

Dankzij het Krajicek Foundation heeft het jongerenwerk in Stedenwijk, i.s.m. diverse partners als Bumpie en Talent In Opleiding, jongeren in de zomervakantie laten deelnemen aan toffe en sportieve bewegingsactiviteiten. Voor velen was het een unieke belevenis. Zo hebben ze meegedaan aan Golf en Dart Voetbal, Acrhery Tag (veilig pijl- en boogschieten tegen elkaar in teams) en Bumper Voetbal. Dit was vooral, omdat er voorgaand niet veel mogelijk was vanwege COVID-19 en ook om een andere variatie van sport en spel te introduceren. Klik hier voor de foto!

 

Het jongerenwerk vanaf nu ook op de radio!

Het nieuwsradioprogramma 1Almere 'het nieuws van Almere in een half uur' wordt van maandag t/m donderdag gedraaid op Easy FM 95.5 om 19.00 uur. Het betreft een uitzending van een half uur, die de hele avond herhaald wordt tot 22.00 uur. 

Ze brengen verslag uit van het Almeerse nieuws en hebben daarnaast dagelijks 2 rubrieken. Daarin hebben we ook een rubriek gereserveerd voor De Schoor, afdelingen jongerenwerk.

In deze rubriek bespreken we elke week iets nieuws. Een bijzonderheid op het gebied van wat er leeft bij en onder jongeren in Almere. Dat kan een project, event of iets anders zijn. Het doel is dat we in kaart brengen wat er in de wijken gebeurt en wat er bij jongeren speelt.

 

Summergames Poort weer een groot succes

Op vrijdag 27 augustus organiseerde het jongerenwerk in Almere Poort de tweede editie van de Summergames. Deze editie stond in thema van “BACK TO SCHOOL” WIPE OUT. Op de Playground stond een Gladiatorenarena, een Sweeper en een reuze stormbaan van 38 meter lang. De jongeren werden verdeeld in verschillende leeftijdscategorieen en mochten het tegen elkaar opnemen om de stormbaan op een zo snel mogelijke tijd af te leggen. Als afsluiter van de dag stond er een schaafijsauto klaar om de jongeren te voorzien van een lekkere verkoeling en daarnaast gingen de snelste deelnemers met een leuke prijsje naar huis. Al met al een geslaagde dag!

 

Ouder nieuws lezen? Dat kan hier

Op de sweeper tijdens de Summergames in Poort!

ONS JONGERENWERK IN 5 FILMPJES

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere