Dynamisch jongerenwerk

Stand van zaken project Cyber24 binnen het jongerenwerk

 

We zijn inmiddels alweer bijna een half jaar verder met het project Cyber24, vandaar dat we jullie via deze weg weer even een korte update geven. De afgelopen periode hebben diverse jongerenwerkers vanuit Almere Poort, Almere Haven, Almere Buiten en Stedenwijk het project Cyber24 ingezet. Verschillende jongeren hebben kennis gemaakt met de onderwerpen die tijdens de training aanbod kwamen.

 

Hieronder even kort samengevat wat we tot op heden hebben gedaan en het aantal jongeren dat wij bereikt hebben tot juni 2021.

 

Tot op heden hebben we 48 jongeren en 5 professionals weten te bereiken.  Ook zijn er drie nieuwe collega’s die sinds kort in dienst zijn getraind.

 

Het ambulant jongerenwerk uit Almere Buiten heeft onlangs een training verzorgd aan professionals van het schoolmaatschappelijk werk ROC Flevoland. Het  schoolmaatschappelijk werk is één van onze belangrijke schakels binnen het onderwijs. In het kader van vroege signalering, preventief werken en toeleiding naar scholing (en werk), trekken we nauw met elkaar op. Zij spelen namelijk een belangrijke rol bij de preventie van leer-opvoed- en opgroeiproblemen. De training stond in het teken van Cyber24: jongeren zijn vooral online te vinden. Het is voor ons belangrijk dat professionals op de hoogte zijn van hun wereld. Onderwerpen die tijdens de training aan bod kwamen waren o.a. sextortion, ID-fraude, geldezel, veilig on social media, online fraude/ oplichting en hacken. Daarnaast hebben we signalen en ervaringen met elkaar gedeeld. Al met al zeer geslaagd.

Op de foto: schoolmaatschappelijk werkers

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere