Dynamisch jongerenwerk

                                                          Praat erover!

Praat erover! Dat is de boodschap van deze periode

James, de gemeente, Fornheze en Open Mind zijn samengekomen tijdens een event op Esplanade. Hier hebben wij gesproken over mentale gezondheid en depressie.

 

Het is belangrijk dat mensen hun verhaal kunnen en durven te delen. Wij als inwoners van Almere vinden het belangrijk, dat de andere mensen zich veilig voelen om hun verhaal te delen. Hoe meer er over het onderwerp mentale gezondheid en depressie gesproken wordt, hoe meer mensen we kunnen helpen. Zo kunnen we het taboe van dit onderwerp weghalen.

Mannen, vrouwen van jong tot oud, het is een onderwerp wat bij iedereen speelt en voor iedereen van belang is om over te praten.

 

Met dit event wordt ook vooral de aandacht gegeven aan de jongeren. Om jongeren, die met een depressie lopen, in hun kracht te zetten en omstanders handvatten te geven zodat zij anderen kunnen ondersteunen. Op de Esplanade staan Billboards die drie weken te bezichtigen zijn daarop staan 30 verhalen van rolemodellen die zich kwetsbaar hebben opgesteld om anderen te kunnen ondersteunen in hun gevecht.


Neem zelf ook een kijkje op de Esplanade, want elk gezicht vertelt een ander verhaal.

 

De digitale link https://persbureaualmere.nl/2021/aandacht-voor-mentaal-welzijn-jongeren-almere

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere