Dynamisch jongerenwerk

                          Jongerenwerk op school MBO Poort

Door de coronamaatregelen en online lessen hadden studenten veel minder contact met elkaar en met de docenten. Het team van Studentbegeleiding merkte dat studenten zich zorgen maakten over hun toekomst en soms ook worstelden met sociaal-emotionele problemen. Uit verschillende landelijke onderzoeken blijkt dat een gebrek aan fysiek onderwijs leidt tot eenzaamheid en motivatieproblemen bij jongeren. 

 

“We maakten ons echt zorgen”, vertelt Ellen Overbeek, hoofd Studentbegeleiding op MBO College Poort. “En we wisten ook dat we dit niet alleen konden oplossen. Daarom hebben we al snel hulp ingeroepen van De Schoor. De jongerenwerkers van De Schoor weten de domeinen thuis, straat en school goed te verbinden en kunnen de studenten op een laagdrempelige manier benaderen.” 

 

Suleika el Mhassani werkt al tien jaar als jongerenwerker in Almere en is een paar dagen in de week op het mbo-college.

“Veel jongeren voelen zich alleen. Ze vinden het fijn als ik ze aanspreek. Dat ik geen docent ben is juist een voordeel.

Studenten kunnen dan vrijuit praten. Soms is dat genoeg.

Meestal ontstaat er een vertrouwensband en komen ze terug met vragen”, legt ze uit. “Vaak gaat de student ook weer naar de eigen coach en in bepaalde gevallen breng ik de student in contact met een medewerker van Studentbegeleiding. Bijvoorbeeld voor schoolmaatschappelijk werk. Soms kan een pluscoach of de zorgcoördinator de student helpen. Het is fijn om de studenten na een tijdje weer optimistischer te zien.” 

Ellen Overbeek, hoofd Studentbegeleiding op MBO College Poort (rechts),

en jongerenwerker Suleika el Mhassani (links)

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere