Dynamisch Jongerenwerk
 

 WAT DYNAMISCH JONGERENWERK DOET MET JONGEREN!

Het Almeers jongerenwerk in het kort

 

Woon jij in Almere en ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, Welzijn in Almere er voor jou. In onze jongerencentra maar ook op straat bij jou in  de wijk vind je onze collega's. 

 

Je kunt bij ons terecht om je talenten te ontdekken, mee te denken, te chillen, te sporten maar vooral om jezelf te zijn! 

 

Kom langs of volg ons via de sociale media.

 

Laatste nieuws

Zomervakantie Programma 2024

In de zomervakantie zijn er weer leuke activiteiten te doen bij verschillende staddelen.

Klik hier voor de flyers.

 

BBQ Party in Nobelhorst in Almere Hout

Dinsdag 9 juli was er een BBQ Party in Nobelhorst in Almere Hout. De verwachting was dat er 35 jongeren zouden aansluiten bij de BBQ, maar uiteindelijk werd dat er ongeveer 50.

De weersomstandigheden waren goed totdat er in de avond code oranje was voorspeld. We waren eerder begonnen met BBQ tot vreugde van de jongeren.

Nadat wij het vlees aan het barbecueën, waren aten de jongeren salades en stokbrood met kruidenboter.

 

MDT zomerfeest

MDT maakt het mogeijk om je talenten te ontdekken en ontwikkelen, je in te zetten voor een ander en nieuwe mensen te ontmoeten en dat op een manier die het beste bij jou past.

MDT organiseerd daarom woensdag 3 juli een zomerfeest om gezellig bij elkaar te komen.

Klik hier voor de flyer

 

Buitenspeeldag 12 juni

Woensdag 12 juni was er in Almere Haven Centrum allerlei leuke activiteiten te doen voor verschillende leeftijden zoals muziek, schminken, Sport en Spel, crea, boogschieten en pannakooi. Kijk hier wat foto's

 

Queer Harmony Night 

De tweede editie van Queer Harmony Night in Almere en Diversity is daarbij en zit in het interactieve panel! Een mooi evenement wat je niet mag missen! 

Klik hier voor de flyer + filmpje

 

Diversity gaat uitbreiden!

Inmiddels bestaat Diversity, het project voor LHBTI+ en open minded alweer 6 jaar. Vele jongeren hebben de activiteiten van Diversity bezocht. Netwerkpartners weten Diversity inmiddels te vinden om jongeren toe te leiden en nog wekelijks ontvangen wij nieuwe deelnemers. De activiteiten wisselen af tussen ontmoetings- creatieve en educatieve activiteiten. Het laatste jaar merken we dat de leeftijden te ver uit elkaar komen te liggen. Jongeren van 12 jaar praten toch over andere onderwerpen als jongeren van 20. Ook merken we dat de behoeftes van de tieners meer liggen in het ontmoeten en kletsen en de oudere jongeren meer de diepgang in zouden willen. 

Indrukwekkende reünie jongerencentrum Place2B

 

 

Eind maart was de reünie voor alle oud jongeren van Place2B. Geen jongeren meer inmiddels vrouwen en mannen die een gezin hebben. Iedereen een leuke baan. Wat mij vooral is bijgebleven wat voor impact het jongerencentrum heeft gehad op hun leven en hoe dankbaar ze daarvoor zijn.

 

Zes weken lang in de zomer waren er activiteiten, ze konden altijd terecht bij Place2B, er was altijd eten en een luisterend oor. Hoe mooi is dat! Ze vertelden dat ze dit ook hun eigen kinderen gunnen maar dat dit er nu niet meer is. Zij waren iedere dag buiten. Hun kinderen zijn vandaag de dag veel minder buiten. Social media speelt hierin een belangrijke rol. 

 

Ik ben blij dat ik het verschil heb kunnen maken voor zeker 700 à 800 jongeren in de 8 jaar dat ik bij Place2B werkte en dat is wat ik wil en nog steeds doe. 

 

De huidige generatie jongeren heeft het zwaar en ook voor hun wil ik het verschil maken. De jongste deelnemer in mijn traject is 15 jaar en dat zegt alles. 15 jaar en niet op school! Financiële problemen, beïnvloedbaar, criminaliteit, armoede, lvb, autisme, huisvesting, kwetsbaarheid en het gemis van sociale vaardigheden zijn de dagelijkse dingen waar ik mij met het team mee bezig hou bij mijn huidige project Learn2Work.

 

80 % van onze jongeren stroomt binnen één jaar uit naar werk en/of school. We zijn goed in wat we doen. Als wij jongerenwerkers ons werk niet zouden doen, dan hebben deze jongeren niemand waar ze op terug kunnen vallen of in ze gelooft en dan vallen er nog meer jongeren uit.

 

Het kan alle jongeren overkomen, ook jongeren uit een stabiel gezin. Ouders willen het beste voor hun kind(eren), net als wij jongerenwerkers dat willen! Daarom bieden wij hen de hulp en ondersteuning die zij op dat moment nodig hebben.

 

Deze reünie heeft mij nog meer gemotiveerd om het verschil te blijven maken❤️

 

Daniëlle Lanzaat

Projectleider en gedragsexpert, Learn2Work 
ooit jongerenwerker in Place 2B.

DYNAMISCH JONGERENWERK BETER IN BEELD 2023

ONS JONGERENWERK IN FILMPJES 2021

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere