Dynamisch Jongerenwerk

Jongerenwerk op school

Meedoen, meedenken en meebeslissen

 

Jongerenwerkers vind je ook op verschillende scholen in Almere. Een mooie manier om laagdrempelig met jongeren(werkers) in contact te komen én voor de scholen een fijne samenwerkingspartner om informatie over jongeren te delen.

 

Op dit moment zijn er jongerenwerkers actief op het Nautulis college, het MBO college in Poort en Almere Buiten. Ook zijn wij te zien op het Buitenhoutcollege, Pro Almere.

 

Jongerenwerkers op school zijn van toegevoegde waarde! Met hun kennis en deskundigheid zijn ze nauw betrokken bij de leefwereld van de jongeren. Ze spreken de taal van de jongeren en zijn goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen rondom jongeren.

 

De jongerenwerkers kunnen een vertrouwensband opbouwen met de jongeren waardoor een langdurige betekenisvolle relatie ontstaat. Zo kunnen zij gedrag bij jongeren beïnvloeden en signalen en behoeftes oppikken en hen zonodig toeleiden naar o.a. jongerencentra.

 

Waar het onderwijspersoneel hun aandacht richten op de schoolprestaties vanuit een controlerende functie, kunnen jongerenwerkers een meer gelijkwaardige relatie aangaan met de jongeren. Dit is altijd op vrijwillige basis. Vanuit de pedagogische expertise kan het jongerenwerk het docententeam adviseren in de aanpak van individuele jongeren en groepen jongeren. Jongerenwerkers kunnen op verzoek docenten pedagogisch assisteren in lessen of bij groepsactiviteiten. De wens en behoefte van de leerlingen en van het docententeam zijn richtinggevend voor de invulling van het jongerenwerk in de school.

De jongerenwerkers die op school worden ingezet zijn ervaren jongerenwerkers. Zij weten hoe zij (probleem)jongeren moeten begeleiden, beschikken over methodieken die zijn preventief kunnen inzetten en kennen de sociale kaart van Almere. Het jongerenwerk op school is een waardevolle aanvulling op ons belangrijke werk aangezien wij zichtbaar zijn in de verschillende leefgebieden van jongeren; o.a. op straat, in jongerencentra, online, op school en thuis.  

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere