Dynamisch Jongerenwerk
 

 WAT DYNAMISCH JONGERENWERK DOET MET JONGEREN!

Het Almeers jongerenwerk in het kort

 

Woon jij in Almere en ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, Welzijn in Almere er voor jou. In onze jongerencentra maar ook op straat bij jou in  de wijk vind je onze collega's. 

 

Je kunt bij ons terecht om je talenten te ontdekken, mee te denken, te chillen, te sporten maar vooral om jezelf te zijn! 

 

Kom langs of volg ons via de sociale media.

 

Dynamisch jongerenwerk beter in beeld

De jongerenwerkers van De Schoor spelen een belangrijke rol in de stad. Ze gaan met jongeren in gesprek, organiseren activiteiten en bieden hulp als dit nodig is. Daarnaast werken ze nauw samen met verschillende organisaties om jongeren volop kansen te bieden en om Almere een fijne stad te laten zijn. Om te laten zien wat jongerenwerkers allemaal doen en hoe zij inspelen op trends heeft De Schoor, Welzijn in Almere een serie korte en aansprekende filmpjes gemaakt. 

 

Deze week - Meidenwerk

Sommige tienermeiden en jonge vrouwen bevinden zich in een lastige fase van hun leven. Onze jongerenwerkers helpen hen dan graag bij het opbouwen en vergroten van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van vaardigheden. Zij doen dit in een veilige setting zodat alle meiden zich optimaal kunnen ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op sociaal vlak.
Kijk maar mee hoe onze collega’s hier vorm aan geven!
 

 

 

Laatste nieuws

Eerste bijeenkomst Queer Parents

 

23 november vond de eerste bijeenkomst plaats voor ouders/verzorgers met kinderen uit de LHBTI+ community.
Onder begeleiding van opbouw/wijk en jongerenwerkers van De Schoor heeft er een avond kon gesproken worden over kinderen uit deze community. Het kan soms best pittig zijn om de worsteling van je kind te aanschouwen. Maar ook voor het kind kan deze worsteling lastig zijn. Anders dan de norm zijn kan pijn doen. Soms is het prettig om hier met elkaar over in gesprek te gaan. Ervaringen delen en elkaar hierin steunen is belangrijk.
Hoe steun je je eigen kind? Wat doe je met eigen gevoelens? Hoe ga je om met weerstand? Over onder andere deze vraagstukken werd gesproken. 
Een aantal ouders zijn bereid om de bijeenkomsten te organiseren onder het genot van een hapje en een drankje. Besproken is in eerste instantie 1 keer in het kwartaal een bijeenkomst te organiseren. De medewerkers van De Schoor zullen hier ondersteunend in zijn.
Mocht de volgende bijeenkomst bekend zijn, zullen wij dit uiteraard delen. Wij kijken voor nu terug op een mooie bijeenkomst.
Mocht er interesse zijn om deel te nemen aan zo’n avond kan er contact opgenomen worden met de onderstaande contactpersonen.
Linda de Vries, Projectleider Diversity
ldevries@deschoor.nl tel. 06-34213097


Leandra Vleeschhouwer, Regulier opbouwwerker
lvleeschhouwer@deschoor.nl tel. 06-42741948


May Lin Brown, Wijkwerker Opbouwwerker
 mbrown@deschoor.nl tel. 06-28533629

DYNAMISCH JONGERENWERK BETER IN BEELD 2023

ONS JONGERENWERK IN FILMPJES 2021

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere