Dynamisch jongerenwerk
 

 WAT DYNAMISCH JONGERENWERK DOET MET JONGEREN!

Het Almeers jongerenwerk in het kort

 

Woon jij in Almere en ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, Welzijn in Almere er voor jou. In onze jongerencentra maar ook op straat bij jou in  de wijk vind je onze collega's. 

 

Je kunt bij ons terecht om je talenten te ontdekken, mee te denken, te chillen, te sporten maar vooral om jezelf te zijn! 

 

Kom langs of volg ons via de sociale media.

 

Laatste nieuws

Stempelkaart: ‘Kiezen doe je zelf’!

De Stempelkaart is een maatwerktraject om Almeerse jongeren een perspectief te bieden in coronatijden. Maar ook om de stadsbrede problematiek die verergerd is door corona onder de jeugd aan te pakken. De jongerenwerkers van de Schoor bieden verschillende workshops aan zoals, Multi koor, Refolution, Dj workshop,  Brassband workshop en Create a Tune.

Voor meer info: https://www.mindatwork.org/participatie/stempelkaart/

Klik hier

 

 

De Jongerenraad Almere

De Jongerenraad Almere heeft deze maandag zijn laatste vergadering gehouden van 2021.

Dit was tegelijkertijd ook een gezellige eindejaar afsluiting waar iedereen gezamenlijk ging eten. Na het eten heeft de groep gezeten om hun plannen voor 2022 duidelijk op te stellen.

Klik hier voor meer informatie

 

Betekenis van jongerenwerk voor jongeren in specialistische jeugdzorg

In maart 2021 heb je via een interview meegewerkt aan verkennend onderzoek naar de betekenis van jongerenwerk voor jongeren in specialistische jeugdzorg. In juni heb ik je de resultaten opgestuurd die waren uitgewerkt in het onderzoeksrapport. Nu is er ook een wetenschappelijk artikel verschenen in het tijdschrift Jeugd in Ontwikkeling.

Lees hier verder

 

Diversity Almere is er voor alle jongeren onder de regenboog

Het is de week van Paarse Vrijdag. Paarse Vrijdag wordt georganiseerd omdat scholen in Nederland nog vaak geen veilige plek voor lhbti-jongeren zijn. Bekijk hier het interview met onze collega Suleika El Mhassani.

 

Praat erover!

Dat is de boodschap van deze periode

James, de gemeente, Fornheze en Open Mind zijn samengekomen tijdens een event op Esplanade. Hier hebben wij gesproken over mentale gezondheid en depressie.

Lees hier verder

 

Boeiend gesprek jongerenwerkers met minister Hugo de Jonge

Woensdag 1 december j.l. was er een boeiend videomeeting met kinder- en jongerenwerkers én Hugo de Jonge (demissionair) minister van VWS.  De aanleiding was de impact van corona op jongeren. Over de gevolgen van het coronabeleid op jongeren, over redenen waarom jongeren zich  wel/niet laten vaccinneren bij jongeren; over mis-/des- informatie, over wantrouwen bij jongeren door de coronamaatregelen. Bekijk hier de rest

 

Paarse Vrijdag

Vrijdag 10 december is Paarse Vrijdag. Dé dag waarop we iedereen uitnodigingen om paars te dragen. Daarmee steun je dat we allemaal anders zijn en dat dat helemaal okay is:

Be as you are! Ook voor alle werknemers van de Schoor de oproep om Paars te dragen!

Klik hier voor meer informatie

 

Urban City Games
In juni 2022 organiseren we de Urban City Games.
De Esplanade wordt de place to be voor jongeren met toernooien en clinics in sporten als BMX, steppen, skaten, freerunning, 3x3 basketbal en straatvoetbal.

Wil jij een bijdrage leveren? Kijk snel op:

https://www.almerecentrum.nl/nl/aanmelden-floriade-jaar2022

 

Teamwork is alles binnen de pilot terugdringen thuis- en dakloze jongeren

Almere doet samen met 14 andere gemeenten mee aan het landelijk Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Onderdeel hiervan is de pilot terugdringen dak- en thuisloze jongeren. De gemeente heeft belangrijke stappen gezet.Lees hier verder

 

Diversity art of drag

Bij the Art of Drag  bieden we zoveel mogelijk workshops om ieder onderdeel van de Drag scene te kunnen ervaren en leren. Veel jongeren kunnen zich niet uiten als Drag omdat dit niet wordt erkend  door hun omgeving of gewoon nog te spannend is. Door dit bij Diversity aan te bieden krijgen de jongeren de kans om  kennis te maken met deze kunstvorm.

Lees hier verder

 

ONS JONGERENWERK IN 5 FILMPJES

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere