Dynamisch Jongerenwerk

JEUGDPARTICIPATIE

Meedoen, meedenken en meebeslissen

 

Jongeren hebben vaak goede ideeën voor bijvoorbeeld hun stad of voor leuke activiteiten. Wij motiveren hen om deze ideeën vooral met ons te delen en om hen te motiveren deze ideeën ook daadwerkelijk uit te werken.

 

We doen dat via verschillende projecten. Meer weten? Klik dan op de linkjes hier rechts.

Laatste nieuws jeugd participatie

De stem van jong Almere

Dinsdag 1 November heeft er in de Voetnoot een jongerenbijeenkomst genaamd De stem van jong Almere plaatsgevonden georganiseerd door het Adviesraad Sociaal Domein. De adviesraad sociaal domein is er om advies te geven aan de gemeente op het gebied van beleidsstukken betreft het sociaal domein. Waaronder jeugdhulp, werk ,wonen, armoede en veiligheid. Klik hier voor meer informatie

 

Sociaal Café Almere Haven in Trapnotov

25 Oktober stond het Sociaal Café in het teken van de jeugd. Professionals uit de wijk en jeugd gingen met elkaar in gesprek. 

De geheel dag werd georganiseerd door jongeren en jongerenwerkers. De opkomst was groot en de gesprekken inspirerend. Op naar de volgende. Klik hier voor meer info en foto's

#JongGestemd Campagne 2022

 

Jongeren van de Jongerenraadalmere en jongeren van Multi Music hebben in de afgelopen weken met o.a. @musicmode @synermarketing  promo video's gemaakt voor de landelijke #JongGestemd campagne ivm de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De jongeren die hebben meegeholpen vertellen over wat zij belangrijk vinden... o.a. om na te denken over diverse onderwerpen zoals stemrecht, huisvestiging, mentale gezondheid, jeugdparticipatie en Talentontwikkeling. 

 

De promo video's 🎬 zijn ter inspiratie om in je eigen stad of dorp iets te doen en vormen samen met 3 muziektracks 🎶 en diverse ideeën = #JongGestemd Toolkit 💥

 

De speciale Toolkit is vanaf 1 februari 2022 gratis te downloaden op de website: www.bvjong.nl 

 

Young Movement meets James

 

Young Movement heeft gisteren kennis gemaakt met een aantal nieuwe jongeren van James.  De jongeren gaan samenwerken aan een Kempenaar 2021 en mogelijk andere Young Movement activiteiten. 

Oslo connectie

Online meeting met Jongeren uit Oslo 

 

Andrew is voorzitter van de Jongerenraad Almere en heeft een kort verslag geschreven over het contact met jongeren uit Oslo, via jongerenorganisatie Press.

 

"De Jongerenraad Almere heeft een paar weken geleden een online meeting gehad met PRESS. Een jongerenorganisatie uit Oslo in Noorwegen. Het is een organisatie met meerdere locaties in heel Noorwegen en ze organiseren veel voor jongeren. In deze meeting heeft de raad kennis kunnen maken met het jongerenwerk van Noorwegen en zijn er ervaringen uitgewisseld. Het is een erg leuke meeting geweest waar er veel is besproken over wat voor projecten PRESS bezighoud, zoals "The Golden Barbie". Een award die je eigenlijk niet wil hebben. Er wordt namelijk gekeken en gestemd naar welk bedrijf de meest onrealistische verwachtingen plaatst op het lichaam. Wij hebben als JRA onzen eigen doelen kunnen vertellen. We hebben het over onze speerpunten gehad en de activiteiten die er in het verleden zijn gebeurd en waar JRA nu mee bezig is".

 

Afgelopen donderdag was onze twee meeting met een grotere groep. In deze online meeting hebben de jongeren uit Oslo ervaringen uitgewisseld over hoe ze te werk gaan binnen hun jongerenraden. Er zijn onderwerpen besproken zoals de huidige crisis, hoe er wordt samengewerkt met de gemeente vanuit de raad en waar de raden zich mee bezig houden. Ondanks de taal barriere is er toch een goeie meeting uitgekomen waar er veel ervaringen zijn uitgewisseld, kennis is overgedragen en er meer mogelijkheden zijn voor samenwerking in de toekomst, zoals een online gezamenlijke training over hoe we jeugdparticipatie nog beter kunnen uitvoeren. We kijken uit naar een nieuwe meeting en een mogelijkheid om in 2022 naar Oslo te gaan, om in het echt af te kunnen spreken met de jongerenraad van PRESS".

 

Andrew Awuku

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere