Dynamisch Jongerenwerk

JAMES

Building a community by creating a voice

 

JAMES helpt jongeren in Almere door de brug te zijn tussen jongeren en stad. Wij doen dit door verschillende groepen samen te brengen tot een stem en jongeren actief te betrekken bij maatschappelijke projecten. De verandering die JAMES wilt maken is dat jongeren een actieve rol spelen in de besluitvorming in Almere en dat er ruimte is voor ontwikkeling middels maatschappelijke projecten. Wij als JAMES zijn pas tevreden als de jongeren van Almere gehoord worden.

 

James zorgt ervoor dat de jongeren de mogelijkheid krijgen in Almere om hun mening mee te laten tellen. We zijn geen FEBO-muur waar je selectief een mening uitpakt om af te vinken dat je een jongere gesproken hebt. Jongeren verdienen meer, wij maken ons daar hard voor.

 

Jij als jongere wil iets doen, of niets, of wel en soms weet je het gewoon even niet. Zo zijn er veel jongeren in de stad die het nog niet zo goed weten en daar is niks mis mee. Onze projecten zijn op steeds verschillende jongeren gericht. De ene keer organiseren we een chilling, zodat je met je vriendengroep gewoon kan relaxen zonder altijd maar perse een drankje te moeten halen. En de andere keer zijn we bezig met jongeren helpen ontwikkelen binnen hun passie of informeren we hen.

 

Als de stad niet vraagt wat de jongeren vinden, dan zorgen wij wel dat die mening alsnog sterk op tafel komt te liggen. We gaan de straat op en laten jou als jongere direct meepraten over wat er gaande is. Uit dat onderzoek wat wij doen, komt ook een conclusie naar voren. Vanuit al jullie meningen geven wij een advies over hoe je iets kunt uitvoeren en daarbij niet de jongeren vergeet.

 

Ken je dat? Dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd en weer terug? Hoe chill is het als je gewoon op éen plek alles kunt vinden. Wij gaan voor je aan de slag zodat je precies kunt vinden wat je nodig hebt. Daarnaast kijken wij ook bij veel wat we doen, welke lokale organisatie we erbij kunnen betrekken, zodat jij nog beter voorzien bent.

 

We dagen belanghebbers in de stad uit om met jongeren in gesprek te gaan en dagen hen uit om jongeren te betrekken wanneer het over hen gaat. Daarnaast kijken we ook hoe we de jongeren binnen JAMES kunnen helpen ontwikkelen. Wat hebben ze nodig, welke hulpvraag hebben zij en hoe kunnen we hen verder uitdagen om te groeien? Samen blijven we scherp, samen dagen we elkaar uit.

 

Interesse? Kom eens langs. Er is altijd plek in ons team!
Kijk op james-almere.nl, stuur een  naar 06 47118577 of een e-mail naar info@james-almere.nl

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere