Dynamisch jongerenwerk

Foodexpress Poort

 

Wat een avontuur was dit voor het team in Almere poort. Dit was voor ons de eerste keer dat wij food-expres gingen uitvoeren.

Het werven van jongeren op zich was al een avontuur, het vinden van gezinnen waar de maaltijden geleverd zouden moeten worden ook. Maar dat laatste werd snel opgelost door de samenwerking met het wijkteam. Via het wijkteam kregen wij voldoende adressen aangeleverd dat we zelfs op een gegeven moment een stop moesten invoeren.

 

Voor de 1e ontmoeting stond er een workshop met de jongeren op de planning, hierbij gingen de jongeren kennis maken met elkaar, de keuken en het koken. Onder leiding van onze vrijwilligster Diana hebben de jongeren heerlijke kipsaté voor zichzelf klaar gemaakt en was de 1e activiteit een feit en succes.

 

 

De volgende 4 bijeenkomsten waren de bijeenkomsten waarbij wij de bewoners blij gingen maken met 2x een voedselpakket, gevarieerd samengesteld, en 2x maaltijden. Hartverwarmend waren de super blije reacties van de bewoners die de pakketten en maaltijden hadden ontvangen. Dat maakte dat het harde werken, door de jongeren en de jongerenwerkers, een voldaan gevoel gaf.

 

     

 

 

 

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere