Dynamisch Jongerenwerk

Activiteitencentrum Stedenpunt en het Clarence Seedorf Playground. De Schoor samen met Talent In Opleiding.

Activiteitein in Stedenpunt

Je bent van harte welkom!

 

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van wat er momenteel kan en wat er nog komt vanuit jongerenwerker Krish, i.s.m. collega's en netwerkpartners.

2024 Activiteiten tot de zomervakantie

2024: 'Kom Samen Avond', LOVE CUP voetbaltoernooi en voorjaarsvakantie

     VERPLAATST I.V.M. HET WEER > DATUM VOLGT NOG___

Kerstvakantie activiteiten 2023

Momenteel vol. Bij voldoende animo wordt dit voor jeugd uit Stedenwijk in een volgende vakantie periode georganiseerd.

Kom je ook lekker feesten? Naast dansgelegenheid, hapjes en drankjes zijn er ook activiteiten als o.a. glittertattoo's.

Elk Youth Cup team is verplicht een jongerenwerker als begeleider te hebben of anders in overleg een volwassene als coach (bijv. een ouder).

202

Vanaf 21 september 2023 hadden verschillende groepen van 10-13 jaar meegedaan hieraan. Dit was in Activiteitencentrum Stedenpunt en is op aanvraag en afspraak mogelijk via Krish.

Jeugd 10-17 jaar kan ook (in overleg met ouders) terecht voor het maken van huiswerk. Bijv. als het ergens anders even niet lukt, voorbereiding op tijd nodig is voor een toetsweek en je ondersteuning nodig hebt om overhoord te worden.

Kookles komt vanaf februari 2024 terug. Flyer t/m juni 2024 volgt nog. De lessen zijn o.b.v. Krish (jongerenwerker), Shurviene en Swendly (kinderwerkers) en stagiaires.

 

Na inschrijving kunnen deelnemers 2x per maand simpele gerechten leren koken. We proberen hen een iets gezondere variant klaar te maken. Bijv. door gebruik van olijfolie (onverzadigd vet) i.p.v. verzadigde vetten. Ook door magere (halal) vleeswaren, verse groente en fruit.

 

Denk hierbij aan gerechten als Pasta Pomodoro/ Napolitana van verse cherry tomaten of i.v.m. de tijd kant en klare tomatenpulp (met zo min mogelijk toegevoegde stoffen). Ook gerechten als Tortilla's met gemarineerde kippendijfilet, Cheese onion smashburgers en meer. Deelnemers koken zo zelfstandig mogelijk en ruimen na afloop gezamenlijk op. Deelnemers laat ik ook meerdere keer genoemde gerechten maken, zodat ze leren het steeds zelfstandiger te maken. Om deelnemers ook te leren tijdsgebonden te werken zullen bepaalde ingrediënten niet meteen vers zijn (o.a. spaghetti, kruidenmix).

 

 

Heb je behoefte aan ondersteuning in iets, 

bijv. om verder te komen met solliciteren? Neem dan contact met ons op en kunnen we in Stedenpunt bij elkaar komen om verder te gaan:

 

Krish, 06 1844 7237 / koedietram@deschoor.nl

Insta: deschoor_krish

 

 

 

 

Activiteitencentrum Stedenpunt
Kampenweg 3
1324 SB Almere

 

Tomatensaus van o.a. verse: cherry tomaten, basilicumblaadjes, beetje jalapeño, geperste knoflook.

Nacho's met guacamole van o.a. verse: avocado's, koriander, rode uien of geperste knoflook, tomaten.

Een paar deelnemers hebben sommige gerechten ook thuis geprobeerd, met hun eigen variatie. Zoals guacamole en nacho's met gehakt erover.

 

Zomervakantie activiteiten 2022

 

Voor jeugd 10 t/m 17 jaar, uit Stedenwijk, waren er leuke en geslaagde activiteiten. Vaak in samenspraak met hen. O.a. zwemmen bij De Koploper in Lelystad. EZ Cook'n kooklessen, waarbij deelnemers zo zelfstandig mogelijk hebben gekookt en opgeruimd. Chill- en filmavonden en BBQ. Een FIFA 22 toernooi op de PS5, i.s.m. collega's van jongerencentrum Place2b. Ook sportinstuiven en een voetbaltoernooi vanuit Talent In Opleiding, op het Clarence Seedorf Playground.

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere