Dynamisch Jongerenwerk

Activiteitencentrum Stedenpunt en het Clarence Seedorf Playground. De Schoor samen met Talent In Opleiding.

Activiteitein in Stedenpunt

Je bent van harte welkom!

 

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van wat er momenteel kan en wat er nog komt vanuit jongerenwerker Krish, i.s.m. collega's en netwerkpartners.

 

Let op! Het kan zijn dat één of meerdere data al vol zit. Vraag ernaar om te kijken wanneer er nog plek is. Na 22 juni a.s. volgt meer data. Ook gaat Krish een aantal weken door in de zomervakantie. Meer info volgt nog. (binnenkort volgen nog foto's van de kooklessen)

Jeugd 10-17 jaar kan ook (in overleg met ouders) terecht voor het maken van huiswerk. Bijv. als het ergens anders even niet lukt, voorbereiding op tijd nodig is voor een toetsweek en je ondersteuning nodig hebt om overhoord te worden.

 

Heb je behoefte aan ondersteuning in iets, 

bijv. om verder te komen met solliciteren? Neem dan contact met ons op en kunnen we in Stedenpunt bij elkaar komen om verder te gaan:

 

Krish, 06 1844 7237 / koedietram@deschoor.nl

Insta: deschoor_krish

 

 

 

 

Activiteitencentrum Stedenpunt
Kampenweg 3
1324 SB Almere

 

Na inschrijving kunnen deelnemers 2x per maand simpele gerechten leren koken. We proberen hen een iets gezondere variant klaar te maken. Bijv. door gebruik van olijfolie (onverzadigd vet) i.p.v. verzadigde vetten. Ook door magere (halal) vleeswaren, verse groente en fruit.

 

Denk hierbij aan gerechten als Pasta Carbonara en Pasta Pommodori. Pommodori van verse cherry tomaten i.p.v. saus uit blik. Afwisselend bakken de deelnemers ook muffins of een cake. Daarbij gebruiken we geen extra bewerkte suikers. Wel vers fruit. Deelnemers koken zo zelfstandig mogelijk en ruimen na afloop gezamenlijk op.

 

Voor na juni bieden we een nieuwe flyer aan voor in juli en de zomervakantie.

 

Tomatensaus van o.a. verse: cherry tomaten, basilicumblaadjes, beetje jalapeño, geperste knoflook.

Nacho's met guacamole van o.a. verse: avocado's, koriander, rode uien of geperste knoflook, tomaten.

Een paar deelnemers hebben sommige gerechten ook thuis geprobeerd, met hun eigen variatie. Zoals guacamole en nacho's met gehakt erover.

 

Zomervakantie activiteiten 2022

 

Voor jeugd 10 t/m 17 jaar, uit Stedenwijk, waren er leuke en geslaagde activiteiten. Vaak in samenspraak met hen. O.a. zwemmen bij De Koploper in Lelystad. EZ Cook'n kooklessen, waarbij deelnemers zo zelfstandig mogelijk hebben gekookt en opgeruimd. Chill- en filmavonden en BBQ. Een FIFA 22 toernooi op de PS5, i.s.m. collega's van jongerencentrum Place2b. Ook sportinstuiven en een voetbaltoernooi vanuit Talent In Opleiding, op het Clarence Seedorf Playground.

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere