Dynamisch jongerenwerk

Nieuwsarchief

Binnenkort in Trapnotov

Vanaf woensdag 6 oktober starten de Tienerinloop en meidenactiviteiten weer in Trapnotov.
Wil jij je aanmelden of meer informatie, neem dan contact op met jongerenwerker Sana! Klik hier voor de flyer.

 

OWN THE SPOT 2021

Vanwege de maatregelen zou het erom spannen of deze editie van het skate event voor jongeren door zou gaan. Uiteindelijk kregen we groen licht van de gemeente Almere.

Wat een spetterend feest is het geworden. Lees verder →

 

Basketbaltraining in Almere Buiten

Elke vrijdag bieden de jongerenwerkers uit Almere Buiten in samenwerking met 248 basketbal, basketbaltraining aan in Sporthal de Binnenkruier in de Molenbuurt (Almere Buiten). Voor meer informatie; check dan hier de flyer!

 

Niña's

Zie hier het aanstaande programma voor meiden van de leeftijd 10 t/m 13 jaar in de maanden september en oktober. Meld je aan voor een van de activiteiten en maak kennis met nieuwe leeftijdgenootjes!

 

ZomerFun in Stedenwijk

Dankzij het Krajicek Foundation heeft het jongerenwerk in Stedenwijk, i.s.m. diverse partners als Bumpie en Talent In Opleiding, jongeren in de zomervakantie laten deelnemen aan toffe en sportieve bewegingsactiviteiten. Voor velen was het een unieke belevenis. Zo hebben ze meegedaan aan Golf en Dart Voetbal, Acrhery Tag (veilig pijl- en boogschieten tegen elkaar in teams) en Bumper Voetbal. Dit was vooral, omdat er voorgaand niet veel mogelijk was vanwege COVID-19 en ook om een andere variatie van sport en spel te introduceren. Klik hier voor de foto!

 

Het jongerenwerk vanaf nu ook op de radio!

Het nieuwsradioprogramma 1Almere 'het nieuws van Almere in een half uur' wordt van maandag t/m donderdag gedraaid op Easy FM 95.5 om 19.00 uur. Het betreft een uitzending van een half uur, die de hele avond herhaald wordt tot 22.00 uur. 

Ze brengen verslag uit van het Almeerse nieuws en hebben daarnaast dagelijks 2 rubrieken. Daarin hebben we ook een rubriek gereserveerd voor De Schoor, afdelingen jongerenwerk.

In deze rubriek bespreken we elke week iets nieuws. Een bijzonderheid op het gebied van wat er leeft bij en onder jongeren in Almere. Dat kan een project, event of iets anders zijn. Het doel is dat we in kaart brengen wat er in de wijken gebeurt en wat er bij jongeren speelt.

 

Summergames Poort weer een groot succes

Op vrijdag 27 augustus organiseerde het jongerenwerk in Almere Poort de tweede editie van de Summergames. Deze editie stond in thema van “BACK TO SCHOOL” WIPE OUT. Op de Playground stond een Gladiatorenarena, een Sweeper en een reuze stormbaan van 38 meter lang. De jongeren werden verdeeld in verschillende leeftijdscategorieen en mochten het tegen elkaar opnemen om de stormbaan op een zo snel mogelijke tijd af te leggen. Als afsluiter van de dag stond er een schaafijsauto klaar om de jongeren te voorzien van een lekkere verkoeling en daarnaast gingen de snelste deelnemers met een leuke prijsje naar huis. Al met al een geslaagde dag!

 

Progress Pride Flag permanent in Almere

Op 11 oktober Coming Out Day wordt de vlag ieder jaar gehesen door de Wethouder bij het stadhuis in Almere.  Ontzettend mooi, maar de jongeren van Diversity en de netwerkpartners vroegen zich af waarom alleen op Coming Out Day? Lees verder →

 

Rapper Cor in Trapnotov!

Cor is een Nederlandstalige rapper die bekend is geworden nadat hij tekende bij Spow Business, het label van rapper 3robi. Hij was onlangs te zien bij Danny Op Straat. Hij hoopt met zijn teksten door te dringen tot de jongeren die voor het leven kiezen dat hij heeft afgezworen. En deze boodschap kwam hij persoonlijk brengen aan de jongeren van Trapnotov. Lees verder →

 

Start Perfect Ninas meiden groepstraining

Donderdag 23 september start een nieuwe ronde Perfect ninas groepstraining.

Speciaal voor kwetsbare meiden tussen de 12 en d 16 jaar oud. Meer informatie vind je op de factsheet. En wij hebben nog enkele plekken beschikbaar. Meld je gauw aan via amikkers@deschoor.nl en wij nodigen je uit voor een intakegesprek.

 

Klik hier voor de factsheet. Let op! VOL=VOL

 

Zomerfun 2021

De zomervakantie is officeel begonnen en dat betekent dat er weer een aantal leuke vakantieactiviteiten voor de deur staan. Klik hier om te kijken welke activiteiten er worden aangeboden per stadsdeel!

 

Nieuwe stap richting zelfstandigheid

Op 13 juli 2021 hebben jongeren van L2W en JPF de sleutel gekregen van hun woning op de Stripmaker. De gemeente is een project gestart en wij mochten daar voor het eerst aan meedoen.  Een hele mooie kans voor twintig van onze jongeren. Als de jongeren na hun begeleiding zelfstandig genoeg zijn en alles goed gaat worden ze trotse eigenaar en gaan ze rechtstreeks huur betalen aan woningstichting Goedestede! 

 

Foodexpress Poort

Wat een avontuur was dit voor het team in Almere poort. Dit was voor ons de eerste keer dat wij food-expres gingen uitvoeren. Het werven van jongeren op zich was al een avontuur, het vinden van gezinnen waar de maaltijden geleverd zouden moeten worden ook. Maar dat laatste werd snel opgelost door de samenwerking met het wijkteam. Via het wijkteam kregen wij voldoende adressen aangeleverd dat we zelfs op een gegeven moment een stop moesten invoeren. Lees verder →

 

Summergames Haven groot succes

Op 18 juni en 2 juli zijn er door de Buurtsportcoach en het Jongerenwerk van De Schoor in Almere Haven Summergames activiteiten georganiseerd. Jongeren tussen de 13 en 27 jaar konden gratis meedoen aan verschillende activiteiten. Onder andere Archery Tag, Bubble voetbal en verschillende luchtkussens werden ingezet. In totaal hebben er 70 jongeren deelgenomen. Alle activiteiten werden gezellig afgesloten met een hapje en een drankje!

Klik hier voor wat leuke foto's!

 

Cyber24 op het Baken Stad

Op donderdag 1 en vrijdag 2 juli hebben jongerenwerkers Romeo en Pewand samen met jeugdagente Catherine een bezoekje gebracht aan het Baken Stad. Reden van dit bezoek was Cyber24. Samen met 12 klassen hebben Romeo en Pewand op een leerzame en creatieve wijze cybercriminaliteit aan het licht gebracht. Lees verder →

 

Nieuwe stickers op de ramen van jongerenaccomodatie Place2B

Sinds deze week zijn wij nog zichtbaarder met onze fantastische logo op de ramen van Place2B, de accomodatie waarin wij met veel plezier jongeren ontvangen. Ook zie je vanaf nu op de ramen onze Instagram pagina's die je kan volgen om op de hoogte te blijven van onze actuele activiteiten en laatste nieuwtjes! En de QR-code leid je gelijk naar onze website. Kortom een mooi en vernieuwd aanzicht. Klik hier voor de fotos!

 

Foodexpress Stedenpunt

Vorige week is er een cameraploeg in Stedenpunt geweest om over het project Foodexpress  te filmen. Daarbij zijn er jongeren geinterviewd en zijn er tussen de werkzaamheden door vragen aan de jongeren gesteld over wat Foodexpress is, wat het precies inhoudt en voor wie het project is. Zodra het filmpje af is, wordt deze uiteraard gedeeld op onze sociale media kanalen en onze website. Dus blijf het in de gaten houden!

 

Summergames Haven en Buiten

Aanstaande vrijdag 2 juli organiseert het jongerenwerk in samenwerking met de  buurtsportcoach wederom toffe activiteiten in Almere Haven. Naast het strandje bij de Jutter in Almere Haven kunnen 14 t/m 27 jarigen gratis meedoen met Bubble voetbal, daarnaast worden er nog 2 leuke activiteiten opgezet. Lees verder →

 

Jongerenwerkers krijgen training 'Jongerenparticipatie'

Jeugdparticipatie is een uitstekend middel om jongeren o.a. te ondersteunen in hun talenten en om jongeren bewust te maken, dat hun stem waardevol is voor onze samenleving. Afgelopen week hebben een aantal jongerenwerkers hun tweede training hierin gekregen. Lees verder →

 

REFOLUTION

Het project waarbij wij vanuit De Schoor jongeren ondersteun op het gebied van gezondheid, sport en vitaliteit.

Vanuit het jongerenwerk zetten we zoals jullie weten verschillende activiteiten in om jongeren zo goed mogelijk te ondersteunen in hun weg naar volwassenheid. Daarin is het proces vaak veel belangrijker dan het eindresultaat. Maar dit resultaat… wauw!! Lees verder →

 

Foodexpress Stedenpunt

In Stedenwijk is er een nieuwe groep begonnen aan de Foodexpress. Na afloop zijn de jongerenwerkers gezellig wezen barbecuen met de jongens van het Arnhemplein. 

 

VIP2B

Zie hier het aankomende programma aanbod voor de jonge moeders in de maand juli. Meld je aan voor een van de activiteiten en ontmoet andere moeders en hun kinderen!

 

Summergames Buiten

Vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli organiseert het jongerenwerk een voetbaltoernooi en in samenwerking met basketbal248 een basketbal 3x3 toernooi. Voor meer info en aanmelden? Klik dan hier voor de flyers!

 

Stand van zaken project Cyber24 binnen het jongerenwerk

We zijn inmiddels alweer bijna een half jaar verder met het project Cyber24, vandaar dat we jullie via deze weg weer even een korte update geven. De afgelopen periode hebben diverse jongerenwerkers vanuit Almere Poort, Almere Haven, Almere Buiten en Stedenwijk het project Cyber24 ingezet. Verschillende jongeren hebben kennis gemaakt met de onderwerpen die tijdens de training aanbod kwamen. Lees verder →

 

Jongerenwerk inspiratiebron voor jongeren

Een jongere is door het jongerenwerk geïnspireerd geraakt om sociaal werk te verrichten. Hij wil opleidingen volgen om op professionele wijze zijn bijdrage te leveren aan de samenleving en ging samen met jongerenwerkers in Stedenwijk kijken welke studies en scholen bij hem passen. Lees verder →

 

Jongerenwerk ondersteunt politie bij Beachparty

Op woensdag 16 juni hebben de ambulant jongerenwerkers uit de verschillende stadsdelen de politie en handhaving ondersteund bij een "Beachparty" waarvan er een flyer rondging onder de jongeren op sociale media. Door de grote opkomst hebben de politie en de handhaving het feest uit voorzorg stopgezet en het hele strand ontruimd.

 

Summergames in Haven en Poort

Aanstaande vrijdag 18 juni organiseert het jongerenwerk in samenwerking met de  buurtsportcoach een toffe clinic. Naast het strandje bij de Jutter in Almere Haven kunnen 14 t/m 27 jarigen gratis meedoen met Archery Tag. Lees verder →

 

Jongerenwerkers trainen docenten van het Nautilus College Radioweg

Linda en Annemarie hebben het team op de Radioweg de training Vlaggensysteem aangeboden. Het vlaggensysteem is een methodiek met betrekking tot seksueel gedrag onder kinderen en jongeren. Lees verder →

 

Online leefwereld van jongeren

Het team Jongerenwerk van De Schoor werkt al geruime tijd samen met Youth Spot. Het lectoraat Youth Spot /Jongerenwerk van Hogeschool van Amsterdam heeft deze maand de brochure Jongerenwerk in de online leefwereld van jongeren gepubliceerd. Lees verder →

 

Jongerenwerk aanwezig bij talkshow over gelijke kansen in het onderwijs

Op vrijdag 11 juni zal jongerenwerker Latrell Ceeder vanuit het jongerenwerk aansluiten bij de talkshow "Urban Onderwijs". De talkshow gaat over kansengelijkheid binnen het onderwijs. Lees verder →

 

Almere on Stage Doe-dag bij het jongerenwerk

Op donderdag 3 juni heeft De Schoor een prachtige samenwerking gehad met Almere on Stage. Verschillende jongeren van allerlei scholen van Almere hebben zich aangemeld en gekozen voor het beroep Jongerenwerk. Lees verder →

 

Jongeren van Diversity Almere maken docuserie

LHBTI+, symbolen en regenboogkleuren: wat betekenen ze nou eigenlijk? 

De jongeren van Diversity Almere leggen het uit in een serie educatieve video’s! Tijdens een brainstormsessie met jongeren kwam naar boven dat zij zelf veel gehad zouden hebben aan een laagdrempelige informatiebron over het seksuele en genderspectrum. Lees verder →

 

Scan your talent in Trapnotov

Scan your talent op de Meergronden. Dit programma is bedoeld om jongeren uit te dagen om zichzelf beter te leren kennen en hun talenten te ontdekken en ontwikkelen en om kansenongelijkheid in het onderwijs te voorkomen. In acht verschillende workshops gaan de jongeren aan de slag  om talent bij zichzelf te ontdekken. Lees verder →

 

Nieuwe veiligheidsmanager maakt kennis met jongerenwerkers Trapnotov

Op dinsdag 1 juni is Iris Wijen, de nieuwe veiligheidsmanger van Almere Haven, op bezoek geweest bij de jongerenwerkers in Trapnotov. Hier heeft zij voor het eerst kennis gemaakt met de jongerenwerkers uit Almere Haven en heeft zij een uitgebreide rondleiding gekregen in jongerencentrum Trapnotov. Lees verder →

 

Kick-Off  "Pak je kans in Almere"

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Lees verder →

 

Foodexpress opnieuw van start

Afgelopen week is het Jongerenwerk van De Schoor opnieuw gestart met de Foodexpress. De Foodexpress Almere is een maaltijdvoorziening voor en door jongeren die aansluit bij de groei en de behoefte die is ontstaan in de coronatijd. Lees verder →

 

Verbouwing in Trapnotov

Jongerencentrum Trapnotov was even dicht voor een verbouwing. Het jongerencentrum is voorzien van nieuwe zaal/sfeerverlichting en een hele nieuwe geluidsboxen. Deze verbouwing geeft een nieuw en modern look aan het centrum. Lees verder →

 

Jongerenwerkers verzorgen sport op basisschool

In Stad Oost werken jongerenwerkers nauw samen met verschillende basisscholen. Zij verzorgen er sportieve activiteiten om jongeren kennis te laten maken met sport én om ze een goede vrijetijdsbesteding te bieden. Lees verder →

 

Jongerenwerkers geven Cyber 24 training aan ketenpartners JIT Almere Buiten

Op woensdag 17 maart jl. verzorgden jongerenwerkers Latrell, Etiënne en Ivar een training voor de veiligheidsmanager en de jeugdagent van het JIT (Jeugd Interventie Team) in Almere Buiten.  Lees verder →

 

Jongerentelefoon = Jongerenapp

Heb je een vraag of zit je ergens mee? Stuur ons dan een bericht via de JongerenApp. Zo zijn we voor jou makkelijk bereikbaar.  

Natuurlijk mag je ons ook nog gewoon bellen als je dat liever wil: 06-39098133. Lees verder →

 

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere